2017
       
Januar      
01. januar - Ansager
Som sædvanlig er det blevet tid til planlægning af årets ture. Årets absolutte højdepunkt er selvfølgelig ferieturen til Cochem i Rheinland-Pfalz, Tyskland, sammen med hele familien, men lad os lige tage det i kronologisk orden...
Jeg plejer jo gerne at starte ud med de første forårsmålere, og det skal jeg selvfølgelig også i år. Så er sæsonen ligesom i gang. Målet er endnu engang at få bedre foto's af bl.a.
Sortbåndet Frostmåler, Agriopis leucophaearia, Fjermåler, Phigalia pilosaria og ikke mindst den lidt sjældne Ege-Vintermåler, Apocheima hispidaria. Og det sker i februar-marts.
I marts vil jeg søge efte
r Birke-Dagmåler, Archieras parthenias, i min "gamle" mose, Ellebæk Mose. Der er en del birketræer, så det kunne jo være....
Lidt senere flyver så også dens "fætter",
Poppel-Dagmåler, Boudinotiana notha, og der har jeg udset mig en lokalitet, der hedder Hvidding, som ligger i nærheden af Randers. I 2009 blev der registreret ca. 30 stk. af den der, så forhåbentlig er den stadig lige så talrig.
Så er vi efterhånden fremme i starten af maj, og så begynder det jo at pible frem. Larverne af
Sortåret Hvidvinge, Aporia crataegi, skal filmes igen. Og så skal det endnu engang forsøges at få både forpupning og klækning filmet. Samtidig er det planen at flytte nogle larver til brakmarken i Assenbæk Plantage, hvor der findes egnede tjørnebuske.
I 2014 påviste jeg, at den sjældne
Melbærris-Dagugle, Coranarta cordigera, også fandtes på Haltrup Hede og Abild Hede. I år vil jeg eftersøge den på Lønborg Hede v/Tarm. Da jeg var på tur med Bo Skelmose, Keld Skytte og Kis Boel sidste år til netop dette sted, lagde jeg mærke til, at der var en del Mosebølle-buske, så mon ikke den findes der?...
I juni skal der så gøres et forsøg på at finde larven af den også. Der findes nemlig nærmest intet ordentligt foto af den.
OG SÅ SKAL VI JO TIL DET.... Den 1. juli går turen mod Cochem i Tyskland, en tur på ca. 800 km. Målet er den fantastisk smukke og sjældne
Apollo, Parnassius apollo. En sommerfugl, som er truet af udryddelse i hele Europa, og derfor strengt fredet. Det er et imponerende dyr med et vingefang på op mod 80mm. Jeg håber selvfølgelig på flotte video- og fotooptagelser.... Det bliver helt sikkert en kanontur....
Hjemkommet efter en forhåbentlig succesfuld ferietur, skal der bl.a. søges efter
Kommabredpande, Hesperia comma. Og det ser ud til at Groest Hede nord for Rørbæk Sø er et egnet sted. Den blev i hvert fald set i 50+ eksemplarer sidste år. Også Dukatsommerfugl, Lycaena virgaureae er set der i 100'vis, så den tager jeg da også gerne med i planerne.
Og så ville det også være lidt vildt... bare lidt vildt... at få lov at møde
Iris, Apatura iris og Ilia, Apatura ilia, i Pinseskoven, Amager. Det håber jeg at Lars Andersen vil være behjælpelig med.
I august er det nok en gang
Guldhale, Thecla betulae, der er målet. Jeg så den sidste år, men kun i vildt hurtig flugt.

Noget af en "indkøbsseddel", jeg har fået skruet sammen her, og så er der endda ikke det hele med... man kommer jo altid forbi nogle "gode tilbud".
Om jeg når det hele?...Tjah, det afhænger som sædvanlig af vejr og tid...

OG... så ER det jo også i år, at der udkommer 2 nye kameraer, som har en speciel interesse for mig: Det sker i løbet af foråret og de er begge fra Panasonic. Den ene er FZ2000 og den anden GH5'eren. Hvilken af dem jeg vælger, står endnu hen i det uvisse....
       
04. januar - Ansager
Så kom dagen, hvor Panasonic præsenterede deres absolutte flagskib indenfor kameraer, nemlig GH5'eren. Den vil dog først komme på markedet i slutningen af marts. Det gør så heller ikke noget, for jeg har sgu' itte 20.000 lige nu....
Men nu kender jeg så endelig dens specifikationer, og til min store glæde har den post focus funktionen, som jeg så gerne vil have, og som "konkurrenten" Panasonic FZ2000 har. Det ser så desværre ud til, at jeg må undvære Dolly Zoom funktionen, men det overlever jeg nok.
 
08. januar - Ansager
Så er beslutningen taget.... Panasonic LUMIX DMC-FZ2000 bliver mit nye kamera. GH5'eren bliver simpelthen for dyr. Jeg ender vel tæt på 25.000 inden jeg er færdig. Da der også skal en ny computer til, bliver det sgu' lige lovligt pebret. FZ2000'eren fås til omkring 9000, og mine 5 batterier passer dertil. Da der følger endnu et batteri og oplader med kameraet, ender jeg med at have 6 batterier og 3 opladere til rådighed, og det er jo ikke så ringe endda.
 
28. januar - Ansager
Så er vi snart nået igennem årets første måned, som lagde ud med et par dage med ret hård frost, og så ellers en lang periode med temperaturer omkring 4-8 grader døgnet rundt. Her sidst på måneden er det igen blevet koldere, et par nætter ned til -9,4.
 
 
Februar
01. februar - Ansager
Jeg kan lige så godt indrømme det.... de seneste dage har jeg været skrubforvirret, om jeg nu har valgt det rigtige kamera. FZ2000'eren har tilsyneladende problemer med skarpheden i den tunge ende af teleområdet, i hvert fald når det drejer sig om foto. Så nu har jeg faktisk fået kolde fødder... ikke mindst fordi Amazon.de reklamerer med forudbestilling af GH5'eren til lidt under 18.000.
Jeg er derfor kommet til en afgørelse... Jeg fylder jo 60 i april, og så falder der lidt pensionspenge af, og dermed en enestående mulighed for at få fingre i et absolut high-end kamera, som GH5'eren vel med rette kan siges at være.... og jeg vil sandsynligvis ærgre mig gul og grøn, hvis jeg ikke udnytter denne mulighed....
SÅ.... i dag har jeg bestilt Panasonic LUMIX DMC-GH5 hos Amazon... SÅDAN!!!